Tørroning er hot i USA

Rotræning på holdI USA åbner det ene inddørs rocenter efter det andet. Amerikanerne har nemlig fået øjnene op for, hvor effektiv ergometertræning er.

I Danmark er træning i romaskinen primært forbeholdt roere i de danske roklubber. Hver roklub med respekt for sig selv har nemlig et ergometerrum, hvor deres medlemmer kan vedligeholde formen over vinteren, indtil de igen kan komme til at ro på vandet.

Fitnesscentrene har som regel også en eller to maskiner stående, men ingen instruktører, der kan vejlede medlemmerne i at ro med den rette teknik. At passere de maskiner, mens der sidder en og flår i håndtaget kan gøre ondt helt ind i sjælen på en roer.

Men måske bliver det anderledes fremover?

På den anden side af Atlanten er rotræning i ergometrene nemlig ved at blive trendy, og der popper det ene træningscentre op efter det andet, som udelukkende tilbyder ergometerroning under kyndig vejledning fra tidligere atleter inden for rosporten.

Holdtræning som i spinning

De amerikanske motionister har nemlig fået øjnene op for effektivt et redskab romaskinen er, hvad enten ønsket er at tabe sig eller man bare vil tone sin krop.

Ergometercentrene tilbyder typisk holdtræning af 45 minutters varighed med forskellig intensitet, alt efter, hvor trænet roer man er. Fuldstændig på samme måde, som vi her i DK kan gå til spinning.

GoRow Studio i Hoboken New Jersey tilbyder holdtræning i romaskinerne

I takt med, at ergometret er blevet en efterspurgt vare, er der flere forskellige romaskiner på markedet i USA end der eksempelvis er her hjemme, hvor Concept 2 sidder solidt på markedet.

Mere end roning

I roklubberne her hjemme, træner vi benhårde træningspas, når vi sidder i maskinen. Men vil man nå en anden kundegruppe, skal der arbejdes lidt med formen.

Flere af de indendørs rocentre har leget med at kombinere ergometertræningen med andre træningsformer. Eksempelvis yoga.

Hvorfor nøjes med rotræning, når det kan kombineres med lidt yoga?

Omgivelserne bliver der også leget med. Hvorfor sidde og svede foran et spejl, når man kan sidde foran en storskærm, der visualiserer, at man vitterlig ror på vandet?

Virtuel roning i New York

Også i Danmark

I Danmark er der nogle roklubber, der arbejder på at tilbyde rospinning til interesserede uden for roklubberne. Er det noget, du har lyst til at prøve, kan du finde mere information her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *