Tips til vasadebutanten

I næste uge går det løs med Vasaløbet.I næste uge vil 33.800 mere eller mindre skigale mennesker begive sig ud på vasaløbets 90 km strækning fra Sälen til Mora. De 18.000 løber åbent spor. De resterende 15.800 løber vasaløbet.

Jeg havde min debut sidste år. Undervejs i min træning mod målet bloggede jeg løbende om mine tanker, bekymringer og forberedelser til selve løbet. Dem kan du læse mere om her:

Mental forberedelse til Vasaløbet: Hvordan kommer man helskindet igennem 90 km på ski? En rundspørge blandt de mange folk, jeg kender, som har prøvet det adskillige gange, havde beroligende og foruroligende effekt.

Klar – Parat: Den endelige afpudsning og planlægning. Et par panikhandlinger og så ellers afsted til det store eventyr. (PS.: mit mådehold holdte ikke længe. Jeg endte med at købe et par vildt dyre letvægtsstave på vasamessen aftenen inden selve løbet. Et godt køb, viste det sig. De gjorde stagningen til en leg.)

En søndag i sneen: Og hvordan gik det så? Det kan du læse om her.

Et sidste par tips: Smør en madpakke og læg den i den taske, du placerer i målområdet. Du får intet serveret i målområdet og der går let en time, fra du er kommet over slutstregen, til du har været i bad og endelig kan gå ned og få et velfortjent måltid varmt mad og en kold øl.

Held og lykke til alle jer, der skal løbe vasastrækningen i næste uge. Jeg håber, det bliver en fest!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *