Som en stjerne gennem natten

Synlig i mørket.Saysky har lanceret en løbejakke, der gør dig synlig i gadebilledet. Jakken er noget nær genial. Til rulleski!

Jeg har fået fingrene i en af Sayskys nye løbejakkker. Saysky er et nyt danske firma, der gør det inden for sportsbeklædning til løbere og triatleter. De lancerede deres første kollektion af løbetøj i sommeren 2013 med et statement der lyder:

”Vi er ikke bange for at række ud efter stjernerne. Men vi holder altid fødderne på jorden.”

Så kan det jo ikke gå helt galt, tænkte jeg, da jeg trak i jakken en aften, inden jeg skulle til rulleskitræning med Købehavns Skiklub ude i Klampenborg.

Se mig!

Når jeg træner på rulleskiene, er min største bekymring at blive set af billister, eftersom min bremselængde er temmelig lang. Vi træner som regel i aftentimerne på villaveje ude omkring Klampenborg. Til tider løber jeg også mellem Østerbro og Klampenborg i bulder mørke – kun oplyst ved hjælp af cykellygter på min hjelm og en skriggul refleksvest.

Jeg er bogstaveligt talt dødsens afhængige af at være synlig i gadebilledet. Og det er jeg bestemt med denne jakke på.

Materialet er nemlig et stort refleks. Så selv om jakken er matsort i dagslys, ændrer den farve i lygternes skær. Hver gang en bil passerer, lyser jeg op i mørket som en … ja, som en stjerne. Med denne jakke på, behøver jeg ikke den rædselsfulde gule vest.

Tre i én

Grunden til at materialet reflekterer er, at stoffet er blevet coatet med en form for maling. Det gør jakken vindtæt og relativ tung. Det gør desværre også, at den er lang tid om at tørre. Derfor ville jeg nok aldrig vælge at investere i den som løbejakke. Men på rulleski er den det mest perfekte, jeg til dato har prøvet – den opfylder de tre mest basale behov jeg har, når jeg er ude og træne rul:

  • Jeg bliver set i trafikken.
  • Den holder mig varm, uden at jeg koger over. Jeg har haft en ganske tynd svedundertrøje på inden under – intet andet, under forhold, der har varieret fra minus 1 til 8 grader.
  • Den sparer mig for asfalteksem. Jeg har haft to styrt på rulleskiene, hvor jeg er gledet hen over asfalten, uden at der er kommet så meget som en skramme på jakken – Havde jeg haft en almindelig løbejakke på, var den (og min hud) blevet flænset.

Desværre er prisen noget høj. Pt. sælges den for 2.400 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *