Rå chokolade flænser pengepungen

Rå, højoktan chokolade uden sukker til 1000 kr kg. Det kan umuligt være godt for dig. Eller kan det?

Raw foodbølgen har verseret i Danmark i et stykke tid, uden at jeg er blevet fristet af den. Lige indtil jeg tilfældigt faldt over en hjemmeside, der sælger chokolade, under min research til en artikel om tarmfloraens betydning for vores sundhed.

Folkene bag hjemmesiden har specialiseret sig i at fremstille ”raw” chokolade tilsat særlige probiotika, der fremmer den gode tarmflora. Den er ikke varmebehandlet og der er ikke tilsat raffineret sukker.

Anprisningerne på chokoladen er lige så smækfyldte med superlativer som med antioxidanter, så jeg tænkte ”Hvorfor ikke?”.

Verdens sundeste bær

Valgmulighederne er mange. Chokoladen kan fås med og uden mint. Med kokosmælk, med blåbær og endda med acai-bær, som ifølge google er “ikke mindre end Verdens Sundeste bær”.

”Den tager jeg”, tænkte jeg og trykkede på knappen. Et ikon viste, at der nu lå én vare i cyberkurven.

Jeg valgte yderligere tre barer. Pris: 100 kr.

Hjertet sank og hjernen tøvede. Det var immervæk en heftig pris for de 100 gram, jeg havde bestilt. Hvorfor så dyrt? Chokoladebarerne har ikke været igennem den sædvanlige fremstillingsproces, så burde de egentlig ikke være billigere?

Flere kosteksperter siger, at den søde tand hurtigere bliver mættet, når vi spiser mørk chokolade. Jeg satte min lid til, at de har ret og trykkede på ”betal”. I mit stille sind håbede jeg, at chokoladen ville smage rædselsfuld.

Lidt men godt 

Tre dage senere ankom den så. En lille pakke med fire isterninger (smeltet) og fire chokoladebarer i flotte farver. De var mindre end jeg havde regnet med.

På hjemmesiden havde de set meget større ud – som en plade Marabou. Et kort øjeblik følte jeg mig som en amerikaner, der står foran Den Lille Havfrue ude ved Langelinje for første gang.

Skuffelsen varede dog kun til det øjeblik jeg åbnede den ene chokoladebar – den med verdens sundeste bær. Chokoladen var blød, rund og fyldig at få på tungen. Bærrene tilføjede en klædelig syrlig kant til den varme smag.

Frygtelig dyr vane

”Uhmmm”. Den kunne jeg godt blive forfalden til. Og så er den oven i købet sund! En skam, at den koster så meget. For på trods af den høje kakaoprocent, så higer hjernen efter mere. Og baren er ikke kun en verdens sundeste – den er desværre også en af verdens dyreste.

P.S. For tre måneder siden skrev jeg til forhandleren af de omtalte barer for at høre, om de ville sende mig et par testbarer og yderligere dokumentation for den sundhed, de reklamerer med. Jeg hørte intet fra firmaet. De barer jeg her skriver om, har jeg købt for egne penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *