Nummerfeber slår rekorder

Glad indehaver af et deltagernummer.Danskerne er bidt af langdistancefeber – i hvert fald i de indledende faser, hvor det gælder om at få fat i et deltagernummer. 

At få fingrene i et startnummer til en af årets store motionsbegivenheder kræver efterhånden mere held og hurtighed end god form og lyst til at dyste med et nummer på maven.

Numrene bliver nemlig revet væk. Især de lange distancer er i høj kurs hos motionsfolket.

Det sås tydeligt, da salget af startnumre til det legendariske vasaløb åbnede i sidste uge. På bare 90 sekunder var billetterne væk. Det må være et rekordhurtigt udsalg.

Heldigvis for danskerne har Danmarks Skiforbund forhandlet sig til 600 deltagernumre. De vil  blive sat til salg senere på året. Men også her skal man være vaks ved tasterne.

Næste weekends store løbebegivenhed, VM i Halvmaraton, trak også veksler på salgskontorets billetluge, da de blev sat til salg sidste år. Fire timer tog det inden kontoret meldte alt udsolgt.

Lidt længere tog det at få afsat billetterne til Ironman 2014, der afvikles i slutningen af august. Her blev der meldt udsolgt efter seks timer.

Til salg på nettet

Som motionist kan du vælge mellem to strategier, hvis du gerne vil deltage i disse meget eftertragtede begivenheder.

  1. Indprent datoen for, hvornår numrene til den begivenhed, du har udset dig, bliver sat til salg. Sæt dig klar ved computeren og køb. Denne metode har en indbygget fare for store frustrationer, når nettet går ned, eller hvis du bliver smidt af køen lige akkurat inden det blev din tur.
  2. Vær tålmodig. Mindst ti procent af de ivrige købere sætter deres nummer til salg, når datoen for løbet nærmer sig. Enten fordi de ikke er i form, er blevet skadet eller ikke kan få fri for arbejde. Med denne metode risikerer du selvfølgelig at være i topform uden at kunne være sikker på, at der er en plads til dig. Men hvad er værst? At være i topform eller at sidde foran computeren og være frustreret?
God nummerskik

Lige nu vrimler det med deltagernumre til det kommende halvmaraton på nettet. Heldigvis har danskerne pli og sælger for rimelige priser. Der er altså intet, der tyder på, at det er billethajer, der er på spild, hver gang der bliver hurtigt udsolgt.

Langt de fleste numre til VM Halvmaraton sælges for 400 kr. Det betyder, at du ud over at spare frustrationer (se punkt 1.) sparer yderligere en hund ved at være tålmodig.

Den samme tendens har jeg noteret mig i forbindelse med salg af Vasaløbsnumre og mange af de øvrige eftertragtede langrendsløb i Europa.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *