Når sandheden gradbøjes

Nu siger Armstrong sandheden...Lance Armstrong vil holde sig hundrede procent til sandheden i alle fremtidige afhøringer, siger han i et radiointerview på BBC.

I sportens verden er ”sandhed” et flydende begreb. Den falder i nøje opmålte portioner i bogform, på film og i interviews. Stort set samtlige kendte cykelryttere har offentliggjort flere versioner af sandheden over de seneste ti år.

Hver gang bider vi læsere, lyttere og seere på krogen, for hver gang bliver vores tålmodighed belønnet med endnu en stinkende luns fra rytternes virkelighed, som langt overgår, hvad vi har fantasi til at forestille os. Senest var det Michael Rasmussens fortælling om bloddoping, der involverede blod fra hans far.

Eksklusivt interview

Nu taler kongen af landevejen, Lance Armstrong, så igen til offentligheden, og mon ikke rigtig mange af os vil lytte med?

Det eksklusive interview kan høres i eftermiddag, kl. 15-16 på BBC World Service Radio.

Emnet vil, ikke overraskende, være doping, retfærdighed og en diskussion om, hvorvidt det overhovedet er muligt at få en ren sport i fremtiden.

Den rene sandhed og retfærdighed for alle

Armstrong siger til BBC radio, at han fremover vil holde sig 100 procent til sandheden i alle fremtidige afhøringer hos antidoping-myndighederne og at han håber på en form for retfærdighed i den dom, der bliver givet til de dopede ryttere, så alle bliver straffet lige hårdt eller lige let.

”Hvis alle andre bliver dødsdømt, så tager jeg også en dødsdom. Får alle andre fripas, så tager jeg imod et fripas. Hvis alle får seks måneder, så tager jeg også mine seks måneder,” siger cykelrytteren til BBCs radiovært Tim Franks.

Hør udsendelsen her i eftermiddag kl. 15.00-16.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *