Når overspring bliver en sport

Google er guf for spøjs oplysning. Både når det gælder seriøs research og hvis det bare handler om fornøjelige overspringshandlinger.

Sportsgrene gennem tiden

Jeg har lige fået øjnene op for databasen Ngram Viewer (ja – jeg ved det! Det er sådan ca. tre år efter, at programmet har set dagens lys – men guldgraverne bliver jo også sprængfyldt med glæde, hver gang de finder en guldklump, på trods af,  at den har ligget der i hunderede af år!)

Skiftende trends

En søgning på ordene Marathon, Ironman og Yoga er ganske fornøjelig. Efter at have tastet ordene ind, fremkom der straks en kurve over, hvor ofte disse termer er blevet brugt i britisk litteratur.

Selv om man ikke skal lige for meget i sådan en grov søgning – alene ordet ”maraton” kan jo indgå i andre sammenhænge end lige løbsdistancen maraton… f.eks. maratonforhandlinger, maratonforestilling m.m.

Klassisk aktivitet forældes aldrig

Men grafen illustrerer alligevel fint, at marathon som begivenhed toppede i 1999, at yoga var hot i 70’erne og er kraftig på vej til at få en renæssance, samt at Ironman og triatlon er forholdsvist nye begreber, der vinder stigende udbredelse. Til gengæld synes overspringshandlinger at være en adfærd, der aldrig går af mode. Og der er jo slet ikke så tosset, når vi har Google.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *