Når motion er en fest

Et mini triatlon bestående af 250 meters løb i vand, 20 km cykling og 3 km løb er en af udfordringerne i næste uge.

Arrangementet foregår i Tistrup. Under normale omstændigheder ville jeg ikke tage så langt for at deltage i et motionsløb, men min veninde Margit er født og opvokset i Tistrup – og det er hende, der har vakt min nysgerrighed, fordi hun har talt begejstret om det.

Det er anden gang jeg er med, og jeg glæder mig. Ikke kun på grund af den sportslige udfordring men også bare til at være med. Stort set samtlige indbyggere i Tistrup er nemlig involveret i denne happening – enten som deltagere eller frivillige hjælpere, og det giver en hel fantastisk stemning og massere af hep på ruten. Efter løbet samles alle til byfest i et stort telt på plænen, hvor dagens vindere også bliver kåret.

Svømmedisciplinen er lidt anderledes end sædvanlig. I stedet for at svømme, skal vi krydse en sø i løb. Distancen er ca. 250 meter og vandet går til midten af lårene. Det er mere anstrengende end man umiddelbart skulle tro, så derfor har vi øvet os i at løbe i vand. Eller rettere, vi har øvet os i at transportere os hurtigst muligt gennem vand med vand til lårene.

Margit har fundet en metode, der er noget hurtigere end min – hun tæsker gennem vandet med høje knæløftninger. Det har jeg slet ikke styrke til. I stedet går jeg en slags kapgang, hvor jeg svinger armene kraftigt for at hive mig fremad. Sjovt ser det ud.

Vi har forsøgt at lægge vores træning på dage, hvor det har regnet eller været kraftigt overskyet, så der ikke har været nogen på stranden. Ingen af os kan sige os fri for, at det er lidt pinligt, fordi det virker så skørt at træne på den måde – men det er effektiv belastning af lårmusklerne. Jeg kan anbefale det – og så er det oven i købet rart, at vandet er lidt halvkoldt. Kulden gør, at man ikke rigtig mærker mælkesyren på de sidste intervaller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *