Når klæder skaber løbere

Søger du som løber events, hvor du får motioneret lattermusklerne mere end benmusklerne, så få inspiration her.

Den tid, hvor det var nok bare at lunte en tur i parken er ved at være forbi. Motionsløb skal være vildere, sjovere, mærkeligere. Og har man ikke fysik til et rigtigt vildt løb i stil med et ultraløb eller trailløb, så kan man jo altid klæde sig ud – eller af.

I Danmark eller i et af vores nabolande kan man nu søge udfordringer i forskellige slags 5-km løb, hvor det vigtigste ikke er at få en hurtig tid, men mere at være med.

Warrior Dash sælges som krigernes løb med spektakulære udfordringer, der kræver et rigtigt mandfolk at komme igennem.

Ruten er på fem km og byder på mudderbad, lodrette vægge og zoner med ild, som løberne skal hoppe over. I mål kan deltagerne skryde som vikingerne og hælde øl og grillede fuglelår i sig.

Color Run er en forholdsvis ny trend, hvor distancen er fem km. Løberne stiller op til start klædt i hvidt. Undervejs i løbet passerer de forskellige farvezoner, hvor publikum smider farvet majsmel på dem. Når de når mål, er de farvet i alle regnbuens farver.

Nøgenløb – Man kan også melde sig ud af alt det her gøgl med krigerkostume og farvedragter og løbe, som Gud har skabt en. Det er ikke kun på Roskilde Festivallen, at folk smider kludene og løber om kap. I USA og England er der flere officielle løb, hvor kravene til klubdragten er enkel og ligetil, og med distancer, der gør det til mere en bare sjov og spas.

Personligt er jeg mere til den stille tur i skoven eller langs kysten. Og tiden vil altid være vigtigere for mig end påklædningen, når jeg stiller til start med nummer på maven. Men det er vist ved at være temmelig oldnordisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *