Miljøvenlig energibar

Insekter som energikilde til cykelturen?Hører du til en af de motionister, der er på evig jagt efter gode proteinkilder og samtidig gerne vil gøre noget godt for miljøet, så er svaret måske de nye ”Exo-barer”.

Med et proteinindhold på 10 gram pr. bar (60 gram) er det relativ let at få dækket dit proteinbehov efter træning med en bar fra Exo. Er du allergiker, er denne bar måske også løsningen. Den indeholder nemlig hverken rester af gluten, Soya eller mælkeprodukter.

Til gengæld kan baren i første omgang være lidt svær at sluge for nogen. I hvertfald hvis du læser nærmere på ingredienslisten. Den er nemlig fremstillet af pulveriserede fårekyllinger.

Plusserne

Synes du, der er for ulækkert, kan tanken om at du gør noget godt for miljøet måske stimulere dit mundvand så de glider lettere ned?

Et stigende antal miljøforetalere peger på fordelene ved at vi kaster os over insekterne i jagten på føde. Af flere grunde:

  • Insekter indeholder langt mere protein end vores traditionelle proteinkilder.
  • Hvis vi opstiller et CO2-regnskab for henholdsvis 100 kg produceret fårekyllingeproteinpulver og 100 kg proteinpulver udvundet af komælk, vil det være i insekternes favør.
  • Insekter kan opfattes som en slags vedvarende fødevareressource – de findes i hobetal og har en kort livscyklus.
  • Insekterne optræder i bunden af fødekæden og indeholder derfor færre giftstoffer end eksempelvis fugle og pattedyr.
Minusserne

Firmaet bag barrerne ligger i Brooklyn, USA. Energibarerne kan bestilles på firmaets hjemmeside Exo.co. Men de er ikke billige! De forhandles i kasser af 12 stk. til en pris á 36 $ + 25$ i forsendelse. Det bliver rundt regnet 30 kr. pr bar – Vel en okay pris, hvis man gerne vil gøre noget godt for miljøet – men hvor miljøvenligt er det lige at få fragtet 12 barer tværs over Atlanten?

Flere fødevareeksperter spår, at insekterne bliver det nye sort på fremtidens menukort. Så måske er ideen slet ikke så tosset. Men ville du spise en insektbar, hvis du fik mulighed for det?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *