Knas i logistikken til stort cykelløb

Starten skydes igang på Christiansborg Slotsplads d. 1. juni.Flytning af målområde til Copenhagen Gran Fondo vækker utilfredshed blandt motionsryttere. Det er for uigennemtænkt, lyder kritikken. De kan få pengene retur, svarer direktør for DCU. 

Om 19 dage afholdes linjeløbet Copenhagen Gran Fondo i Danmark, hvor 1500 ryttere er tilmeldt. Efter planen skulle start og mål på det 150 km lange cykelløb være på den smukke Christiansborg Slotsplads, men af sikkerhedsmæssige årsager har løbsledelsen valgt at flytte målområdet ud af byen – nærmere bestemt til Snekkersten, 30 km nord for hovedstaden.

Årsagen er omfattende vejarbejde i indre København samt at hele Kalvebod Brygge vil være afspærret pga. af et Bilderberg topmøde i byen.

DCU, der står bag løbet, sendte i dag en meddelelse ud til løbets deltagere om ændringerne af målområdet.

Utilfredse ryttere

Ændringerne bliver modtaget på de sociale medier med vrede. Størst er utilfredsheden med de logistiske udfordringer, flytningen af målområdet giver for deltagerne.

“Vi er motionister, vi har da ikke transport stående klar og hvem f. gider tage toget og så tilbyder I cykeltransport, på eget ansvar…Bustransport er bare ikke godt nok og så oven i købet på eget ansvar. WTF!!! Tror alle vil elske at få deres mere eller mindre dyre og højt elskede cykel læsset i en lastvogn…”, lyder det blandt andet fra Kristian Elgaard Vollertsen.

Vollertsens utilfredshed er kun én blandt mange reaktioner på UCI World Cycling Tours Facebookside, hvor meddelelsen også er blevet offentliggjort.

Logistiske udfordringer bliver tacklet

Arrangørerne har ellers taget højde for de udfordringer, der vil opstå på selve dagen. Det vil blive muligt at indlevere en taske med løbsnummer på, som man vil få udleveret igen i målområdet. Der vil være bad og omklædningsfaciliteter og rytterne kan indlevere deres cykler, hvorefter de vil blive transporteret tilbage til startområdet. Deltagerne selv kan tage indsatte busser. Alternativ fange et tog tilbage til København.

Penge retur

Flere af de utilfredse deltagere kræver deres penge retur. Et ønske, direktøren for DCU er villig til at acceptere.

”Jeg kan sagtens forstå, at folk er skuffede, men når omstændighederne nu er, som de er, så er vi faktisk temmelig glade for den nye alternative rute, der er langt mere spektakulær, end hvis vi bare var kørt ind mod Christiansborg via Roskildevejen. Men hvis nogen er så skuffet, at de ikke vil deltage, så skal de bare sende en mail. Så refunderer vi selvfølgelig løbsgebyret,” siger David Guldberg.

Og de ryttere, der alligevel vælger at deltage, vil ifølge direktøren overhovedet ikke få problemer med at få tiden til at gå.

”Vi har lavet et rigtigt flot område deroppe. Det vil være muligt at klæde om, og der kommer et stort Expo-område. Det ligger lige ned til vandet. Det bliver ikke noget problem at få tiden til at gå. Og hvis man ikke kan vente, kan man jo altid gå op og tage toget tilbage til København, siger David Gullberg, direktør for DCU.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *