Hold formen med crossløb

CrossløbElsker du at løbe, vil du gerne blive hurtigere, og er du træt af at løbe på asfalt, så er cross din nye udfordring.

Cross er terrænløb. Det kan beskrives som værende en blanding af løb på trail og opvarmning på banen før en fodboldkamp. Løbet afvikles på en afmærket bane, hvor underlaget primært er af græs. Banen er lagt, så din kondition bliver udfordret mest muligt med stigninger og svære sving. Regner det, er der samtidig garanti for at få mudret sko og ben. Banen gennemløbes op til flere gange. Typisk er distancen 6-10 km.

Nu også for motionister

Hidtil har cross-løb mest været noget, løbeklubbernes 1. og 2. hold har deltaget i. Nemlig det, der tidligere hed DAF’s Vinterturnering. Men nu er Danmarks Atletikforbund gået sammen med DGI i et forsøg på at udbrede interessen for denne form for løb til motionister.

Vinteren over vil det være muligt for elite såvel som motionister at deltage i fem crossløb fordelt over hele landet. Turneringen kaldes Cross National. Det første løb foregår i Middelfart og afvikles lørdag d. 29. Oktober. Motionister kan vælge mellem at løbe 6 eller 10 km.

Og du behøver ikke at være nervøs for at skille dig ud. Motionisterne bliver sendt af sted i et samlet felt. DAF regner med, at der kommer ca. 400 løber i denne gruppe. Dernæst bliver eliten sendt af sted.

Udstyr

Det fede ved crossløb er, at det ikke kræver meget andet end en god portion vilje til at kæmpe sig igennem banen. Eliten løber i pigsko, men arrangørerne fortæller, at der vil blive lagt specielle baner til motionistgruppen, så distancen kan gennemføres i almindelige løbesko.

Derudover skal du blot have dit sædvanlige løbetøj på.

Cross National består, som nævnt, af fem løb. Man kan sagtens nøjes med ét, hvis en hel serie virker uoverkommelig. Prisen for det første løb bliver 125 kr. Resten af løbene kommer til at ligge i samme prisleje.

Læs mere om løbene her.

Prøv det!

Jeg har tidligere deltaget i Vintertuneringerne og kan stærkt anbefale det. Det er sjovt, udfordrende og super hyggeligt. Med tiden er jeg blevet mere magelig, hvorfor jeg ikke har været med i en årrække. Men nu glæder jeg mig vildt meget til at deltage i motionsklassen.

Måske ses vi?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *