Helsebutikkens fristelser

Figner er fantastiske - rå såvel som i kager.Et par uger inde i mit nye liv som stenalderkvinde, uden kager, krudt og kugler i form af hurtige kulhydrater, har jeg søgt nye jagtmarker.

Bagerbutikkerne er forbudt område, så min søde tand har drevet mig rundt i helsebutikkerne på Østerbro på jagt efter goodies.

Jeg har nemlig ladet mig fortælle, at man kan dulme den søde tand med dadelkugler eller figenstænger. Glæden var derfor stor, da jeg i en af helsebutikkerne fandt et stort udvalg af kagelignende genstande.

Et hav af varianter

Valget stod mellem ”figenbrød” med chokolade og et hav af smagsvarianter; citrus, chili, bær og nødder. Men hvordan vælger man det bedste ud af flere bud, når man ikke kender varen? Jeg hoppede på et tilbud om fire stk. for 45 kr. og cyklede glad hjem.

Hjemme igen bryggede jeg mig en kop kaffe og fandt avisen frem. Jeg havde lige en halv times tid, inden jeg skulle op i Dyrehaven og løbe på rulleski sammen med de andre fra Københavns Skiklub.

For godt til at være sandt

I samme øjeblik jeg fik en bid af figenbrødet i munden, vidste jeg, at det her ikke kunne være sandt.

Brødet smagte som om, der var tilsat lidt rom eller en andet spirituslignende ingrediens som supplerede en blød og rund fornemmelse i munden. Konsistensen var smattede på en måde, der ledte mine tanker hen på bagerens studenterbrød.

Men der var mere. Smagen af havregryn? Ja! Figenbrødet smagte af noget a la kage med chokolade, rom og havregryn. En god smag. Men hvis der var havregryn i, var det jo ikke stenalderføde, tænkte jeg skuffet.

Jeg endte med at spise alle fire stænger, hvilket var rigtig dumt. Figenbrød og rulleski harmonerer ikke rigtigt med hinanden. De ligger som en mursten i maven.

Næste dag rundede jeg helsebutikken for at studere skiltet ved de alternative kager nærmere – og rigtig nok. Der var både romessens og havregryn i dem.

”Øv”, tænkte jeg. ”Alt hvad der smager godt, er forbudt område”, og så luskede jeg ud af butikken igen.

Status
Nu er der  gået nogle uger, hvor jeg har forsøgt at undgå forarbejdede fødevarer, brød, ris, kartofler og pasta. Jeg har spist bøffer i stakkevis og grøntsager i kilovis.

På nogle områder har det været let. Eksempelvis savner jeg overraskende nok ikke min sædvanlige kulhydrater til mine aftensmåltider eller müeslien til morgenmaden.

Men jeg savner mine kager, en grovbolle i ny og næ og mit hjemmebagte rugbrød. Og jeg må indrømme, at jeg tvivler mere og mere på, hvor sundt det her kostregime med helt at undgå kornprodukter egentlig er.

Af samme grund er jeg begyndt at slække på rammerne for, hvad stenalderdiæten udstikker. Jeg har kaldt min surdej hjem igen (den er på orlov hos min datter), og jeg spiser en stratetisk bolle ind i mellem – på de dage, hvor jeg ved, at jeg har et hårdt træningspas senere på dagen. Det tror jeg også en moderne stenalderkvinde ville have gjort.

6 tanker om "Helsebutikkens fristelser"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *