Frk. Willumsen

8730_1072206940303_1680041281_148468_5027452_n3-e1328373482815

Hvem er jeg – En kvinde midt i livet, med et indre legebarn, der helst skal luftes hver dag. Til dagligt arbejder jeg som videnskabsjournalist med fokus på forskning, teknologi og sundhed. I min fritid er jeg som regel ude – med høj puls og i godt humør – og ja, så skriver jeg her.

Løb har været en fast del af mit liv i snart tyve år, men gennem tiden har jeg flirtet med mange forskellige sportsgrene – eksempelvis klatring, landevejscykling, roning, fægtning og kajakpolo.

I dag forsøger jeg at finde tid til nogle af de sportsdiscipliner, som har fundet plads i mit hjerte – roningen, landevejscyklingen, et par ture i skoven på MTB’en og langrendsskiene om vinteren. Men det er også vigtigt for mig at kaste mig ud i noget nyt.

Mit aktivitetsniveau er højt, sammenlignet med gennemsnittet – men jeg plejer at sige til dem, der undrer sig:

De timer, jeg bruger på min motion, kan sammelignes med de timer, jeg brugte i hulahopringen, da jeg var ti.

 

Motion er ren leg for mig – og som voksne glemmer vi alt for ofte at pleje vores indre legebarn.

Man behøver ikke være elitesportsmand for at kaste sig ud i ny sportsgren! Men nogle gange skulle man tro det. Eller rettere, mange tror, at man skal være ekspert, inden man begynder at give sig i kast med noget nyt.

Har du for eksempel ikke prøvet det, at man går ind i en specialforretning – lad os som eksempel nævne Marathonsport, som er en specialbutik for løbere – for hurtigt at forlade butikken igen, enten fordi du følte dig for dum eller bare som en sofakartoffel?

Følelsen er stik modsat, hvis man allerede har løbet gennem flere år og allerede har opbygget en basisviden og en vis erfaring med motionsformen “løb”. Så er det jo fantastisk, at der findes disse specialbutikker.

Hvorfor denne blog? Det er mit håb, at jeg med denne side kan inspirere dig til at prøve noget, du muligvis har haft lyst til længe, men hvor modet måske har manglet – eller bedst af alt, at jeg kan inspirere dig til at komme i gang med en ny udfordring, som du ellers havde parkeret som værende noget for alle andre end lige netop dig.

Hver gang jeg har givet mig i kast med en ny ting inden for motion/sport, har der åbnet sig en hel ny verden. I denne blog vil jeg tage dig med ind i nogle af disse verdner og præsentere dig for de oplevelser og tanker, jeg har haft ved at give mig i kast med noget nyt.

Ind i mellem vil der nok også komme et par raptus, som stammer fra min job som videnskabsjournalist. Når det sker, vil det som regel være inden for det sundhedsfaglige område.

Hvorfor Frk Willumsen? Da jeg startede med at blogge, tænkte jeg selvfølgelig en del over et godt navn. Jeg kunne ikke rigtig finde på noget. Derfor blev det sådan lidt fantasiløst, Frk. Willumsen, for det blev jeg altid kaldt, da jeg var barn.

Vi var nemlig fem i klassen, der hed Gitte – og pga mit efternavn blev jeg altid råbt op til sidst. Ikke som Gitte, men som “Og Frøken Willumsen”. Navnet har hængt ved siden. Ikke fordi jeg kommer som nummer sjok eller er speciel royal, men muligvis fordi det bare klinger lidt bedre end Gitte.