Armbøjningsambassadører

To uger er gået, siden Kirsten og jeg downloadede appen ”100 pushups”. En app, som, hvis vi  følger et program, skulle gøre os i stand til at udføre 100 armbøjninger i streg efter seks ugers træning.

Det foreløbige resultat er rigtig godt. Vi får motioneret armene såvel som mavemusklerne. For hold op, hvor har vi det sjovt.

På Facebook og via SMS, holder vi hinanden opdateret på, hvordan det går med at følge programmet. Nis, som var med på en hepper i Norge, er med på tråden – og vi driller og mobber ham så meget, at vores forældre ville krumme tæer. Heldigvis kan han tage det.

Grunden til drilleriet er, at Nis sidder fast i uge 4 i programmet. Det har han gjort i et stykke tid. Han påstår, at han ikke ligger under for sådan et par skrydende tøsers drillerier, men faktum er, at han risikerer at vi indhenter ham – og det gør ham noget bleg.

Ikke tid til så meget pjat – Det er nu ikke så underligt, at han hænger fast. Programmet går voldsomt hurtigt frem – i uge tre tager man eksempelvis 80 – 100 – 120, fordelt over tre dage. I uge 4 er tallet 120 – 120 og 140. Det føles som en voldsom stigning. Inden jeg overhovedet havde givet mig i kast med det her projekt, kunne jeg max tage ti armbøjninger – på en god dag. Nu er jeg i slutningen af uge to af programmet og tager jeg raske væk 80.

En typisk træningsomgang lyder på 25 -25 – 15 – 15 +25 med to minutters pause imellem. Plusset ved det sidste sæt betyder, at man gerne må tage flere, hvis man kan. Nogle dage er pauserne kortet ned til et minut – og det er hårdt. De dage er der sjældent overskud til bonus-armbøjninger i sidste sæt.

Smittende aktivitet – Kirsten er klasselærer for en 7.klasse. I en frokostpause fortalte hun klassen om vores projekt. Inden der var fået fem minutter, fik ungerne lokket hende til at udføre dagens program i spisekvarteret mens de heppede på hende. Halvdelen af klassen kastede sig ned på gulvet og begyndte at lave armbøjninger sammen med hende. En enkel pige formåede at lave 34!

”Det var helt fantastisk. De var rigtig søde – og lovede mig en overraskelse, hvis jeg fuldførte dagens program,” fortalte Kirsten, da vi udvekslede erfaringer med dagens program, som var ret hårdt.

Familien med – Over en familiemiddag med min datter og hendes kæreste, kom jeg også til at fortælle om appen. Dagen efter ringede min datter til mig.

”Mor, hvor mange armbøjninger var det, du kunne tage i den indledende test?”

Svigersønnen vil ikke have siddende på sig, at hans svigermor kan tage flere armbøjninger end ham – så nu er han også gået i træning.

Og sådan har armbøjningsmanien spredt sig som ringe i vandet. Kristen og jeg morer os, alt imens vi bliver stærkere.

Måske kommer vi aldrig til at kunne tage 100 armbøjninger i streg, men vi kan i al fald kalde os for armbøjningsambassadører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *