15 medaljer – Hele nationen jubler

OL Rio 2016De Olympiske lege er slut. Atleterne er så småt begyndt at vende hjem til deres vante omgivelser. Desværre bliver der ingen fælles national fejring af medaljetagerne på Rådhuspladsen, på trods af at danskerne ikke tidligere har sejret i så stort et omfang.

Men heldigvis kan vi stadig juble. En del private mennesker gør det ved at hylde atleterne på de sociale medier, de store medier bryster sig af at sammenligne os med andre nationer, og så er der lokalmedierne – de har deres helt egen, til tider noget finurlige, måde at bære stoltheden på – som f.eks. DR P4-Fyn, der ”sprækker af stolthed”, fordi de har opdaget, at hver 4. medaljetager kommer fra Fyn.

Kvinderne på sejrsskamlen

Det er en pudsig vinkling af en hel fantastisk indsats fra de danske deltagere. Så hvorfor ikke køre den lidt længere ud?

  • Ni ud af de 15 medaljer blev taget af kvindelige- solister eller teams. En hyldest til kvinderne!
  • To ud af de 41 medaljetagere er rødhåret – Fantastisk gået af de rødhårede, som ellers altid kun hyldes for deres iltre temperament.
  • En af de kvindelige medaljetagere er endda også mor – Godt gået og et kæmpe tillykke herfra!
  • Mon ikke også nogle af mændene er far? – En klaphånd til dem!

Og lad os nu ikke glemme alle dem, der deltog, men som kom tomhændet hjem. De har også gjort det virkelig godt. Dyb respekt for deres indsats.

Tak til alle de danske atleter, der har været med til at gøre de seneste tre uger foran tv-skærmen til en neglebidende affære. Det har været en fest!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *